Следвайте Гласове в ТелеграмАсоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и

...
Следвайте Гласове в ТелеграмАсоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и
Коментари Харесай

АИКБ и Конфедерацията на работодателите на Азербайджан подписаха споразумение за насърчаване на икономическите отношения

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Националната конфедерация на организациите на бизнесмените (работодателите) на Азербайджан (ASK) подписаха през вчерашния ден съглашение за поощряване на икономическите връзки. Документът беше подписан от Кирил Желязков, член на Управителния съвет на АИКБ и президентът на ASK Мамад Мусайев.

Бизнесът на България и Азербайджан изпитва нужда от основаване на взаимна частна самодейност за подсилване на двустранните търговски връзки. Това е и главната причина за усилване на партньорските връзки сред двете страни. Споразумението дава опция на организациите за разискване и изследване на бизнес благоприятни условия в търговията, услугите, вложенията и прехвърлянето на технологии в разнообразни браншове на стопанската система. 

Стремежът за поощряване на връзките на микро, дребните и междинни компании също е измежду основните цели на съглашението. АИКБ и ASK ще работят и за образуване на постоянни конгреси на високо ниво за поощряване на икономическите действия сред предприемачи и индустриалци от двете страни.

Националната конфедерация на организациите на бизнесмените (работодателите) на Република Азербайджан (ASK) е основана през 1999 година Членове на Конфедерацията са над 6 000 компании и близо 70 стопански и обществени асоциации и съюзи. От 2008 година е взе участие в тристранния съвет на Азербайджан за установяване на социално-икономическата политика и контролиране на трудовите връзки в страната. Член е на Международната организация на работодателите, Световната асоциация на неправителствените организации, Международния конгрес на индустриалците и бизнесмените.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР